WOLMARK FINLAND

På en resa för att skapa bättre kläder för en bättre framtid

Wølmark Finland är de två skolkompisarna Pete och Teemus resa mot stora drömmar, en bättre morgondag och att ge allmänheten alpackaull. Men hur började det hela?

Om den berättas rätt måste historien gå ända tillbaka till 2019, då Teemu bodde i Anderna i Peru. I den lilla byn Ttion bodde Teemu som volontärarbetare med lön för mat och boende. Teemu hade hittat ett annat hem i Peru utöver Finland.

En ödesdiger morgon, medan han sågade ved med en slägga, ylade Teemu morgondaggen fortfarande i hans ögon med släggabladet framför sin egen vänstra hand. Med ett skickligt exakt, nästan kirurgens exakta svep, lämnade den namnlösa Teemus hand. Jag rusar från bergen till busshållplatsen och med whisky för att återhämta mig från centralbedövningen hela vägen till sjukhuset.

Naturligtvis kunde Teemu inte stanna i Peru efter skadan. Särskilt efter hård press från sin mamma packade Teemu ihop sig på planet och resan till Finland hade börjat. Medan han var på planet trodde Teemu inte att han var tvungen att överge sitt andra hem och återvända till sitt gamla. Hur kunde Peru och Finland förenas? Under sin resa hade Teemu noterat användningen av alpackaull i den peruanska kulturen.

I Finland klottrade Teemu ner idéer om Power Point och undrade om någon annan också skulle ta idén vidare. Den regniga novemberkvällen 2019 är anmärkningsvärd för det faktum att den kvällen på startup-communityts afterwork utbytte Teemu och Pete nyheter i sällskap med några, om inte fler, frostiga dvärgar. Naturligtvis blev idén på tal och genast hittades ett par för att föra idén vidare.

Den gemensamma faktorn visade sig vara bådas kärlek till vandring, camping och natur. Det var inte särskilt svårt att börja bygga ett varumärke kring alpackaull och camping. Alpackaullens egenskaper är naturligt gjorda för att tjäna vandraren och det är lätt att börja bygga en ansvarsfull verksamhet när allt från själva djuret kan göras hållbart.

Tillsammans vill vi välkomna alla till äventyret med oss.

Pete och Teemu från Wølmark

ENDAST DET DU BEHÖVER I DET VILDA

Wølmark är ett campingklädesföretag för vandrare, engagerat i att inspirera människor att njuta av naturen och utmana sig själva till nya höjder. Vi klär vandrare med högkvalitativ och mångsidig alpackaull som tål slitage.

Alpakkaull är verkligen allt du behöver på dina äventyr.

WØLMARK ÄR ÄVENTYRARENS FÖRSTA VAL

Vi skapar produkter designade för äventyr i naturen, med naturmaterial. Alpakkaull har överlägsna egenskaper för vandrare och vi vill främja detta i varje hydda och sten.

Vårt mål är att ta in alpackaull i vandrarens permanenta urval och göra det tydligt att merinoull är för får!