Skötselråd

ALPACA ULL STICKNING ÄR VÄLDIGT LÄTT ATT SKÖTS, MEN VI REKOMMENDERAR INTE ATT TVÄTA I TVÄTTMASKINEN.

I grund och botten behöver Wølmark-tröjor inte mycket skötsel, eftersom alpackaull i sig är ett utmärkt smuts- och luktavvisande medel. Vanligtvis räcker det med att bara vädra för att fräscha upp stickade plagg.

Några tvättar om året räcker till en tröja. Det bör noteras att varje tvätt försvagar ullens naturliga förmåga att stöta bort smuts.

Om det finns en fläck på tröjan som inte lossnar med en blöt handduk och lätt duttning är en lätt handtvätt på sin plats. Om fläcken är svår och inte lossnar vid handtvätt, är det möjligt att torrtvätta Wølmark-tröjan (tetrakloretylen) i en professionell tvätt.

När du tvättar en tröja, följ alltid i första hand våra handtvättanvisningar. 

    

HANDTVÄTTINSTRUKTIONER

   

villapaidan höyrytys

1. Förrengöring 

Om smutsen är tung kan du först ånga tröjan lätt.

   


villapaidan pesulämpötila on 30 astetta 

2. Vikt

Häll kallt vatten på handen i tvättstället och gå igenom tröjan, kläm och tryck försiktigt. Om du vill kan du även använda oparfymerad mild tvål eller schampo. NOTERA! Vattnet får inte vara mer än 30 °C.

  
   

villapaitaa ei saa kääriä tai kiertää märkänä

3. Var uppmärksam

Vrid eller vrid aldrig tröjan! Det kan försvaga och töja ut stickningen.

 

      

valuta ylimääräinen vesi pois

4. Smärta

Stäng av vattnet och pressa lätt ut överflödigt tvättvatten från tröjan. Häng, vrid eller skaka inte produkten. Om du vill kan du ånga igen i nivå med skjortan innan du torkar.

   

 

villapaidan voi rullata pyyhkeeseen imemään ylimääräisen veden

5. Rullande 

För att få bort överflödigt vatten kan du rulla tröjan i en handduk. Om du vill kan du trycka på rullen och upprepa proceduren med en ny handduk. Du kan också hoppa över detta steg och gå direkt till nästa steg.

 

    

Kuivaa villapaita tasaisella alustalla

6. Torkning

Den slutliga torkningen bör ske på torr yta eller på en öppnad handduk så att skjortan inte sträcker sig.

   


TVÄTTMASKIN TVÄTT

UNDER INGA OMSTÄNDIGHETER REKOMMENDERAR VI ANVÄNDNING AV TVÄTTMASKINEN.

Däremot vet vi att många lockas att tvätta en tröja i tvättmaskinen. Vi vill göra det väldigt tydligt att tvätt av Wølmark-tröjan i tvättmaskinen alltid är användarens eget ansvar! Med detta i åtanke vill vi erbjuda en guide för tvätt av tvättmaskinen som förbrukar så lite som möjligt.

Om möjligt, utför alla andra möjliga rengöringsuppgifter innan du lägger Wølmark-tröjan i tvättmaskinen.

Lägg tröjan i en skyddspåse. Tvättpåsar som finns i stormarknader är lämpliga för detta, eller till och med ett örngott är lämpligt för en hemsovare. Ju mindre direktkontakt tröjan har med tvätttrumman, desto bättre.

De flesta tvättmaskiner har ett eget ulltvättprogram som inkluderar en kort mekanisk behandling med mycket vatten. Kom ihåg att ställa in temperaturen så kall som möjligt. Vatten över 30°C kan förstöra den stickade produkten, och högre temperatur än så bör inte användas, inte ens med ett ulltvättprogram!

Vid torkning, följ samma instruktioner som vid handtvätt.