VARFÖR VÄLJA WØLMARK?

Alpakkaäventyr redan från 2020

Wølmark Finland är ett klädmärke som tillverkar campingkläder av alpackaull. Vi är finska, våra produkter är designade i Finland och de flesta av dem tillverkas även i Finland.

Vi designar produkter för vandrare, vandrare och människor som rör sig i naturen. Vi utnyttjar alpackaullens toppegenskaper för dem som rör sig i naturen.

mies seisoo vesiputouksen edessä päällään mätäs-tuubihuivi ja Hurma villapaita

ALPACAS OCH FINLANDS NATUR SOM INSPIRATION

I alpackornas hemrike, Peru i Anderna, fluktuerar temperaturen dramatiskt varje dag. Det är därför alpackor under årtusendena har utvecklat den mest fantastiska fibern för sitt skydd. Tack vare fiberns struktur kan alpackor leva och beta fritt i Anderna och njuta av varma dagar och kalla nätter. Utan smärtan av värme eller lidande av kyla.

I Finland är vi vana vid att man under midsommarfesten, under midsommarhelgen, kan gå igenom fyra årstider. Vi tuffa, men milda finländare vet hur det känns att gå i kylan på våren på morgonen och svettig på eftermiddagen, för ibland är det så jäkla svårt att klä på sig.

mies makaa paljaalla kalliolla keskellä järven jäätä ottaen aurinkoa

ALPANA ULL I FYRA ÅR

Fiberstrukturen hos alpackaull är ihålig. Detta gör alpackaull till ett överlägset material jämfört med annan ull. Tack vare fiberstrukturen överför alpackaull aktivt fukt till utsidan, reglerar aktivt temperaturen och är lätt och bekväm att bära.

Alpakkaull är också ett antibakteriellt material, så skötseln är lite för enkel. Genom att ventilera kan du enkelt ta bort lukt och bakterier från produkten.

Fiberytan på alpackaull är slätare och mer enhetlig jämfört med annan ull. Detta sparar användarens hud från klåda och sveda. Alpackaull kan även användas av de som lider av ullallergi, eftersom alpackaull inte innehåller lanolin.

Som djur använder alpackan sin miljö väldigt lite. Alpackan sliter inte gräset från marken med rötterna, och alpackan har inga hårda hovar som skulle förstöra jorden.

Alpackaullen vi använder är certifierad med OEKO-Tex 100, GOTS och Fair Trade certifikat, vilket garanterar ett ansvarsfullt, etiskt och säkert material hela vägen från gård till kund. De andra materialen vi använder är naturmaterial, som äkta läder. Om vi ​​inte kan göra detta använder vi alltid återvunnet material, från tvättlapparnas satinpolyester till pappershanddukar.

ÄR DU MER INTRESSERAD AV ALPACA ULL?

Du hittar detaljerade beskrivningar av alpackaullens egenskaper via länken.

TIDLÖS STIL FÖR CAMPING

För oss är det viktigaste inom camping prestanda av kläder och utrustning. Det är därför vi tillför tidlös och långvarig design till våra produkter. Vi vill att vandrare ska ha de mest bekväma vandringarna och upplevelserna, det är därför kläderna inte ska stå i vägen för att beträda stigarna.

Vi ville dock vidga synen på finskt designtänkande lite bredare och ta med flera färgalternativ till vår kollektion. Detta gör att du värdesätter vandrare att bestämma din egen äventyrsstil.

DENNA GENERATIONS VANDRARE VÄLJER ALPACA ULL

En vandrares utrustning ska vara mångsidig, hållbar och av hög kvalitet. Det är därför vi utnyttjade alpackaull, finsk mångsidig design och ansvar tillsammans. För vandrare.

FÅ DIN EGEN ALPACA ULLPRODUKT

100% alpackaull | Designad och tillverkad i Finland | Tidlös stil

HELLE - Alpaca lätt vandringsstrumpa
HELLE - Alpaca lätt vandringsstrumpa

HELLE - Alpaca lätt vandringsstrumpa

Normalpris €16,90 EUR
Normalpris Reapris €16,90 EUR

18 totalt recensioner

Snabbvy
SKUTSI – 100% alpackaull Sailor Beanie
SKUTSI – 100% alpackaull Sailor Beanie

SKUTSI – 100% alpackaull Sailor Beanie

Normalpris €69,90 EUR
Normalpris Reapris €69,90 EUR

26 totalt recensioner

Snabbvy
HERR – Krage i 100 % alpackaull
HERR – Krage i 100 % alpackaull

HERR – Krage i 100 % alpackaull

Normalpris €69,90 EUR
Normalpris Reapris €69,90 EUR

17 totalt recensioner

Snabbvy
NAAVA - 100% Alpacan Villa Pipo
NAAVA - 100% Alpacan Villa Pipo

NAAVA - 100% Alpacan Villa Pipo

Normalpris €69,90 EUR
Normalpris Reapris €69,90 EUR

5 totalt recensioner

Snabbvy