Feelmax Kuuva Trek2 -paljasjalkakengät retkeilijä kalliollapohja
/ 0 kommentarer

5 skäl till varför du bör skaffa barfotaskor


Barfotaskor har vuxit i popularitet enormt de senaste åren, och marknadsförs för att bota allt från huvudvärk till ledvärk. Var kommer hypen ifrån och varför du också borde vara intresserad av dessa minimalistiska skor. Här är 5 obestridliga skäl!

1. Starkare benmuskler

En av de största fördelarna som barfotaskor ger är att stärka benmusklerna. Traditionella skor ger ofta för mycket stöd, vilket kan leda till att fotmusklerna inte utvecklas normalt.

Barfotaskor låter fötterna arbeta naturligt, vilket stärker muskler och ligament. Detta kan minska fotsmärtor och förebygga skador på lång sikt. När benen får arbeta utan extra stöd blir de starkare och mer hållbara.

Feelmax Ounas 2 -paljasjalkakengät metsässä kiven päällä

Bland annat fungerar tåns leder och muskler mer när Ounas2- sulan inte ger rörelsestöd som en fjäder utan stegets rörelse stöds av tårna och deras muskler.

 2. Förbättrad Proprioseptica

Proprioceptisk, eller Position Sense, betyder kroppens förmåga att känna av sin position och rörelser i rymden. Själva sinnet går inte riktigt att utveckla, men den tunna och flexibla sulan på barfotaskor möjliggör en bättre taktil anslutning till marken. Detta hjälper hjärnan att få mer exakt information om benets position och rörelser, vilket kan förbättra balans och koordination.

Speciellt för idrottare, aktiva människor och vandrare är utvecklingen av positionskänslans känslighet mycket värdefull. Förbättrad proprioception minskar risken för skador eftersom kroppen reagerar snabbare och mer exakt på ojämna ytor och plötsliga rörelser.

 3. Bättre hållning

Barfotaskor kan hjälpa till att förbättra hållningen. Eftersom de inte tvingar fötterna till en konstgjord position främjar de naturlig gång och stående. Detta kan minska ryggsmärtor och förbättra kroppens övergripande inriktning.

Till exempel kan många traditionella skor leda till en felaktig position av ländryggen och en framåtskjutande huvudposition. Med klacklösa barfotaskor riktas ditt steg mot mitten eller framsidan av foten istället för hälen. Detta främjar en mer neutral inriktning av ryggraden och minskar belastningen på både nedre delen av ryggen och nacken.

Nästa gång du går utanför, spåra om du trampar på hälen, tån eller någonstans däremellan. Om du trampar dig i hälarna kan det vara så att Quasimodos attityd väntar dig under dina pensionsdagar.

 

Feelmax Saana 3 -paljasjalkakengät naisen päällä luonnossa

 4. Naturlig rörelse av foten

Barfotaskor möjliggör en mer naturlig rörelse som är närmare hur människor evolutionärt är vana vid att röra sig. De ger minimalt stöd och dämpning, vilket uppmuntrar fotens naturliga fotvalv och välvning.

Naturliga ledrörelser kan också hjälpa till att förhindra vanliga träningsrelaterade skador som plantar fasciit (hälsmärta) och knäsmärta.

5. Bättre cirkulation

En av de betydande fördelarna som barfotaskor ger är förbättrad blodcirkulation. Denna fördel kommer från en kombination av flera faktorer, som alla har en positiv effekt på blodcirkulationen i benen och hela kroppen.

Eftersom barfotaskor möjliggör naturlig rörelse utan begränsande stöd och dämpning, främjar det muskelpumpsverkan och förbättrar blodcirkulationen i de nedre extremiteterna. När benen får röra sig fritt och naturligt förblir ligament och senor mer flexibla, vilket kan minska risken för skador.

Feelmax Kuuva Trek 2 -paljasjalkavaelluskengät miehen jalassa metsässä

Kuuva Trek 2 barfotaskor är designade för användning på vandringar. Det härdade gummit på vristen och hälen möjliggör ett bekvämare steg, t.ex.Sammanfattning

Barfotaskor erbjuder många betydande fördelar som gör dem till ett attraktivt alternativ till traditionella skor. Förstärkning av benmusklerna, förbättrad proprioception, bättre hållning, naturlig rörelse och bättre cirkulation gör dem till ett utmärkt val för alla som vill förbättra sin fothälsa och övergripande välbefinnande. Om du inte har provat barfotaskor än, är det nu ett utmärkt tillfälle att ge dem en chans och uppleva deras fördelar själv.

Finska Feelmax har utvecklat barfotaskor i nästan 20 år. Deras skor har gått igenom år av utveckling och är populära världen över bland traillöpare, aktiva friluftsmän och barfota.

Om det är värt att börja någonstans, då är Feelmax, pionjären inom barfotaskor, ett bra ställe att börja. Nu kan du även få Feelmax barfotaskor i Wølmark Finlands webbutik. Kolla in hela utbudet här


0 kommentarer

Lämna en kommentar