Vastuullisuus

   
Mielestämme vastuu tuotteista kuuluu alusta loppuun tuotteiden tuottajille, tässä tapauksessa siis meille.
Meille Wølmarkilla on tärkeää rakentaa toimitusketju, jossa tuotteemme ei vahingoita ympäristöä ekologisesti tai sosio-kulttuurisesti missään vaiheessa sen elinkaarta. Koemme, että yrittäjyys on merkittävää ja mielekästä, kun pystymme tuottamaan arvoa tuotteemme toimitusketjun eri osa-alueille.

Tälle sivulle olemme avanneet, kuinka kannamme vastuumme ja kuinka tuottamamme arvo näkyy toiminnassamme konkreettisesti. Jos haluat perehtyä johonkin näistä aiheista syvemmin, kerro siitä meille. Me autamme mielellämme.
  
    

alpakan villasta valmistettujen vaatteiden vastuullinen suunnittelu   

TUOTANTO VASTUULLISUUS

Tuotteemme suunnitellaan Suomessa ja monet tuotteista valmistetaan Suomessa. Villapaitojen valmistus tapahtuu Liettuassa Garlitan kutomolla. Kaunaslaisella Garlita perheyrityksellä on kokemusta neuleista 70-luvulta saakka. Tuotteet neulotaan Stoll-tasoneulekoneilla, jotka mahdollistavat muotoonneulomisen ja siten lähes olemattoman hukan tuotannossa.. Villapaitojen suunnittelusta on vastannut vaatetusalan muotoilija Elsa Hietanen. Tutkimme vaihtoehtoa tuoda villapaitojen valmistus Suomeen.

Asusteet kuten pipot, kaulurit ja huivit sekä sormikkaat valmistetaan Suomessa. Nevil Oy ja Agtuvi Oy ovat kumppaneita meidän kanssa tuotteiden valmistuksessa sekä suunnitellussa. Suunnittelun toteutamme yhdessä tehtaiden kanssa ja jatkossa teemme yhteistyötä myös muiden vaatesuunnittelijoiden kanssa.

Tuotteisiin laitettavat pesumerkit ja logot hankimme myös Suomesta. Uusi pipoissa käytettävä nahkainen label tulee Pinpops Oy:ltä. Tuotteisiin lisättävät pesumerkit toimittaa meille Tuotenauha Oy. Pesumerkeissä käytämme kierrätettyä polyesteria.

   

alpakan villa lankakeriä rivissä
         

MATERIAALI VASTUULLISUUS

Tuotteissamme käytetään 100 % alpakan villaa, jonka inspiroimana yrityksemme on saanut alkunsa. Alpakat ovat satojen vuosien saatossa Andien vuoristossa kehittäneet itselleen karvan, joka pitää alpakan lämpimänä yölämpötilan laskiessa 0°C:seen. Alpakka pärjää myös paljon kylmemmissäkin olosuhteissa. Päivällä lämpötilan noustessa alpakan villa pitää eläimen kuivana ja ihon hengittävänä kuiturakenteen ansiosta. Voit lukea lisää alpakan villasta täältä.

Alpakan villa on tutkitusti tehokkaampi lämmöneristäjä kuin merinovilla ja kuiturakenteensa ansiosta se on hyvin miellyttävä iholle. Koska materiaali on luonnollisesti lanoliiniton (villa-allergian aiheuttaja), on langan tuotantoprosessi vähemmän rasittavaa ympäristölle. Kerintään ei liity minkäänlaisia julmuuksia (kuten merino- tai kašmirvillaan) ja suurin osa koko alpakkakannasta elää puolivillinä Andien vuorilla, jossa ne ovat luonnollinen osa ekosysteemiä.
Alpakka eläimenä ei tuhoa luontoa ympäriltään. Lampaiden ja vuohien kintuista löytyy kaviot, joilla ne mylläävät maata, kun taas alpakalla on pehmeät ns. töppöset, joka pitää maan ennallaan. Myös kun alpakka laiduntaa, ne ei revi kasveja juurineen maasta, vaan syö kasvin jättäen juuret maahan.

Tuotteidemme valmistukseen käytettävä lanka valmistetaan Perussa, jossa tuotanto ja materiaalit täyttävät Fair Trade, GOTS ja OEKO-Tex 100 sertifikaatit, jotka tukevat toimintamme ja tuotteidemme laadukkuutta sekä vastuullisuutta.⁠ Tällä hetkellä tuotteissa käytettävä lanka hankitaan Michell Group -toimittajalta.
  
vastuullisia, kierrätettyä ja kestäviä pakkausmateriaaleja

  

LUONNONPERINTÖSÄÄTIÖ

Luonnonperintösäätiö suojelee Suomen luontoa, ensisijaisesti uhanalaista metsää. Säätiö hankkii omistukseensa luonnonalueita ja takaa niille luonnonsuojelulain mukaisen pysyvän rauhoituksen.

Haluamme valmistaa tuotteita, joista nautitaan metsässä. Siksi haluamme myös pitää huolen, että meillä riittää metsää, josta nauttia. Tulemme lahjoittamaan 5 € jokaisesta myymästämme villapaidasta Suomen ikimetsien suojeluun. Yhdestä paidasta saatava summa mahdollistaa 10 m² alueen suojelun.⁠

Luonnontilaisilla metsillä on monentasoisia merkityksiä ihmiselle, erityisesti suomalaiselle, jonka juuret ovat edelleen oikeassa metsässä. Vapaasti kasvavassa metsässä voi kukin omalla tavallaan jatkaa ikivanhaa metsänkävijän perinnettä esimerkiksi vaeltamalla, marjastamalla tai sienestämällä (huomaa suojelualuekohtaiset säännöt).

Lue lisää säätiön sivuilta.

VASTUULLISUUS TULEVAISUUDESSA

Myönnämme rehellisesti, että meillä on parannettavaa koko ajan monessa kohdassa. Jokaista aluetta liittyen vastuullisuuteen kehitämme koko ajan. Etsimme aktiivisesti parempia materiaaleja ja toteutuksia, jotta voimme jättää mahdollisimman pienen hiilijäljen maailmaan. 

Mikäli tiedät, että sulta tai tutultasi löytyy parempi ratkaisu. Olemme aina valmiita kuuntelemaan ehdotuksia. Meihin saa helposti yhteyttä ota yhteyttä -sivulta.