Vastuullisuus, materiaalit ja pakkaukset – Wølmark Finland

Skutsi Pipon Ennakkomyynti 25.8. alkaen

parallax

VASTUULLISUUS

Mielestämme vastuu tuotteista kuuluu alusta loppuun tuotteiden tuottajille, tässä tapauksessa siis meille.

Meille Wølmarkilla on tärkeää rakentaa toimitusketju, jossa tuotteemme ei vahingoita ympäristöä ekologisesti tai sosio-kulttuurisesti missään vaiheessa sen elinkaarta. Koemme, että yrittäjyys on merkittävää ja mielekästä, kun pystymme tuottamaan arvoa tuotteemme toimitusketjun eri osa-alueille.

Tälle sivulle olemme avanneet, kuinka kannamme vastuumme ja kuinka tuottamamme arvo näkyy toiminnassamme konkreettisesti. Jos haluat perehtyä johonkin näistä aiheista syvemmin, kerro siitä meille. Me autamme mielellämme.

SUUNNITTELU JA VALMISTUS

Tuotteemme suunnitellaan Suomessa. Suunnittelusta vastaa vaatetusalan muotoilija Elsa Hietanen. Myös yrityksemme brändi-ilme on Elsan ja hänen graafikko-miehensä Ismon käsialaa.

Tuotteidemme valmistus tapahtuu Liettuassa Garlitan kutomolla. Kaunaslaisella perheyrityksellä on kokemusta neuleista 70-luvulta saakka. Tuotteet neulotaan Stoll-tasoneulekoneilla, jotka mahdollistavat muotoonneulomisen ja siten lähes olemattoman hukan tuotannossa.

Tuotteemme on suunniteltu Suomessa
Alpakanvilla materiaalinaAlpakanvilla ei aiheuta villa-allergiaa merinovillan tavoin

MATERIAALIT

Tuotteissamme käytetään 100 % alpakan villaa, jonka inspiroimana yrityksemme on saanut alkunsa. Teemun seikkaillessa Andeilla pitivät alpakan villasta valmistetut viltit, ponchot sekä villapaidat hänet lämpimänä yölämpötilan laskiessa 0°C:seen. Samat villavaatteet hengittivät päivän auringonpaahteessa ja siirsivät kosteuden pois iholta tehden olon mukavaksi.

Alpakan villa on tutkitusti tehokkaampi lämmöneristäjä kuin merinovilla ja kuiturakenteensa ansiosta se on hyvin miellyttävä iholle. Koska materiaali on luonnollisesti lanoliiniton (villa-allergian aiheuttaja), on langan tuotantoprosessi vähemmän rasittavaa ympäristölle. Kerintään ei liity minkäänlaisia julmuuksia (kuten merino- tai kašmirvillaan) ja suurin osa koko alpakkakannasta elää puolivillinä Andien vuorilla, jossa ne ovat luonnollinen osa ekosysteemiä.

Tuotteidemme valmistukseen käytettävä lanka valmistetaan Perussa, jossa tuotanto ja materiaalit täyttävät Fair Trade, GOTS ja Öko-tex sertifikaatit, jotka tukevat toimintamme ja tuotteidemme laadukkuutta sekä vastuullisuutta.⁠

Haluaisimme valmistaa myös täysin kotimaisen neulevaatemalliston. Etsimme siis aktiivisesti kotimaisia villantuottajia ja langanvalmistajia, sillä täysin kotimaista langantuotantoprosessia ei konekäyttöön ole vielä löytynyt.
Vinkkaa meille, jos tiedät villantuottajan! 

PAKKAUS JA MERKKAUS

Pakkausjäte on yksi kansainvälisesti kasvava haaste ja luontoon joutuessaan merkittävä ympäristöongelma. Emme halua olla osallisena tähän edes välillisesti ja siksi tarjoamme verkkokaupasta tilattuihin villapaitoihin toimitusvaihtoehdoksi Re-pack -pakkauksen ja pipojen osalta pahvikirjekuoren.

Lue täältä lisää Re-Pack -pakkauksesta

Tuotteidemme lakisääteiset pesu- ja hoito-ohjemerkinnät on lähtökohtaisesti painettu nailonmerkkeihin, jotta ne säilyisivät luettavina mahdollisimman pitkään. Kun mahdollista, haluamme tuottaa tarvittavat logo- ja tuottajatiedot sekä koko- ja hoito-ohjeiden merkinnät luomupuuvillaisille etiketeille.

Tuotteet voi tilata Re-pack -pakkauksessaPakkausjäte on merkittävä ympäristöongelma, jota vastaan pyrimme toimimaan
parallax
Lahjoitamme jokaisesta myydystä paidasta 5 € Suomen ikimetsien suojeluun

LUONNONPERINTÖSÄÄTIÖ

Luonnonperintösäätiö suojelee Suomen luontoa, ensisijaisesti uhanalaista metsää. Säätiö hankkii omistukseensa luonnonalueita ja takaa niille luonnonsuojelulain mukaisen pysyvän rauhoituksen.

Haluamme valmistaa tuotteita, joista nautitaan metsässä. Siksi haluamme myös pitää huolen, että meillä riittää metsää, josta nauttia. Tulemme lahjoittamaan 5 € jokaisesta myymästämme villapaidasta Suomen ikimetsien suojeluun. Yhdestä paidasta saatava summa mahdollistaa 10 m² alueen suojelun.⁠

Luonnontilaisilla metsillä on monentasoisia merkityksiä ihmiselle, erityisesti suomalaiselle, jonka juuret ovat edelleen oikeassa metsässä. Vapaasti kasvavassa metsässä voi kukin omalla tavallaan jatkaa ikivanhaa metsänkävijän perinnettä esimerkiksi vaeltamalla, marjastamalla tai sienestämällä (huomaa suojelualuekohtaiset säännöt).

Lue lisää säätiön sivuilta.

Avoin visualisointi oheisesta villapaitojemme kulurakenteesta

KULURAKENNE 2021

Kulut ovat keskiarvo vuoden 2021 villapaidoista.

Materiaali ja valmistus kattavat noin 40 % villapaitojemme hinnasta

Materiaali ja valmistus - 40 %

Alpakan villalanka, suunnittelu ja kaavoitustyö sekä tuotteen valmistus muodostavat n. 40 % villapaidan hinnasta.

Markkinointi ja kiinteät kulut kattavat noin 35 % villapaitojemme hinnasta

Markkinointi ja kiinteät kulut - 35 %

Yrityksen operatiivinen toiminta sekä kiinteät kustannukset katetaan n. 35 %:lla villapaidan hinnasta. 

Palkat kattavat noin 25 % villapaitojemme hinnasta

Palkat - 25 %

Noin 25 % villapaidan hinnasta koostuu palkoistamme sekä palkanmaksun sivukuluista.

Villapaidan hintaan sisältyy 24 %:n arvonlisävero

Verot - 24 % alv.

Tuotteistamme maksetaan arvonlisäverokannan mukaista 24 % veroa, joka sisältyy ostohintaan.

Tilaa oma villapaitasi