WØLMARK FINLAND

Retkellä luomassa parempia vaatteita parempaan tulevaisuuteen

Wølmark Finland on kahden koulukaverin Peten ja Teemun matka kohti suuria unelmia, parempaa huomista ja alpakan villan tuomista suureelle yleisölle. Mutta miten kaikki on saanut alkunsa?

Tarina oikein kerrottuna on lähdettävä aina vuoteen 2019, jolloin Teemu asui Perussa Andien vuoristossa. Tuolla pienessä Ttion kylässä Teemu asui vapaaeehtoistyöntekijänä ruoka- ja majoituspalkalla. Teemu oli löytänyt toisen kodin Perusta Suomen lisäksi.

Kohtalokkaana aamuna polttopuita sahatessa rälläkällä, Teemu hutaisi aamurähmät vielä silmissä rälläkkällä terä edellä omaan vasempaan käteensä. Taidokkaan tarkalla, lähes kirurgin tarkalla sipaisulla lähti Teemulta nimetön irti kädestä. Kiireen vilkkaan vuoristosta bussipysäkille ja viskillä keskipuudutusta kuntoon aina sairaalaan asti.

Peruun ei tietenkään vahingon jälkeen voinut Teemu jäädä. Varsinkin äidin vahvan painostuksen jälkeen Teemu pakkasi itsensä lentokoneeseen ja matka Suomeen oli alkoi. Koneessa ollessaan Teemu ei uskonut, että joutui hylkäämään toisen kotinsa ja palaamaan vanhaa. Miten voisi yhdistää Perun ja Suomen? Matkallaan Teemu oli painanut merkille alpakanvillan hyödyntämisestä perulaisessa kulttuurissa.

Suomessa Teemu raapusteli ajatuksia ylös Power Pointille ja pohti lähtisikö joku muu myös toteuttamaan kyseistä ideaa eteenpäin. Marraskuun sateinen ilta vuonna 2019 on merkittävä siitä, että sinä iltana startup-yhteisön afterworkeillä Teemu ja Pete vaihtoivat kuulumisiaan muutaman jos toisenkiin huurteisen keskikeppanan seurassa. Ideasta tuli tottakai puhetta ja heti oli parivaljakko löytynyt toteuttamaan ideaa eteenpäin.

Yhteiseksi tekijäksi paljastui molempien rakkaus vaeltamiseen, retkeilyyn ja luontoon. Ei ollut kovin vaikeata lähteä rakentamaan brändiä alpakan villan ja retkeilyn ympärille. Alpakan villan ominaisuudet ovat luonnostaan tehty kuin palvelemaan retkeilijää ja on helppo lähteä rakentamaan vastuullista liiketoimintaa kun itse eläimestä asti kaiken voi tehdä kestävästi.

Haluamme yhdessä toivottaa kaikki mukaan seikkailuun kanssamme.

Pete ja Teemu Wølmarkilta

ONLY THING YOU NEED IN THE WILD

Wølmark on retkeilyvaatteiden yritys vaeltajille, joka on sitoutunut innostamaan ihmisiä nauttimaan luonnosta ja haastamaan itsensä uusille huipuille. Puemme vaeltajat laadukkaalla ja monikäyttöisellä alpakan villalla, joka kestää kulutusta ja aikaa.

Alpakan villa on todellakin ainoa mitä tarvitset seikkailuillasi.

WØLMARK ON SEIKKAILIJAN YKKÖSVAIHTOEHTO

Luomme tuotteita, jotka ovat suunniteltu seikkailuihin luonnossa, luonnon mukaisella materiaalilla. Alpakan villa on ominaisuuksiltaan ylivertainen retkeilijöille ja haluamme kailottaa tätä joka kodalla ja kalliolla.

Tavoitteenamme on tuoda alpakan villa osaksi retkeilijän pysyvää valikoimaa ja tehdä selväksi, että merinovilla on lampaille!