Hoito-ohjeet

ALPAKAN VILLANEULOKSET ON HYVIN HELPPO HUOLTAA, MUTTA PESUKONEPESUA EMME SUOSITTELE.

Lähtökohtaisesti Wølmark-villapaidat eivät tarvitse paljoa hoitoa, koska alpakan villa on itsessään erinomainen lian sekä hajujen hylkijä. Yleensä vain tuuletus riittää raikastamaan neuloksen.

Villapaidalle riittää muutama pesukerta vuodessa. On huomioitavaa, että jokainen pesukerta heikentää villan luonnollista lianhylkimiskykyä.

Jos paitaan on tarttunut tahra, joka ei lähde märällä pyyhkeellä ja kevyellä töpsöttelyllä, on kevyt käsipyykki paikallaan. Jos tahra on vaikea eikä lähde käsinpesussa, on Wølmark-villapaidalle mahdollista tehdä kemiallinen pesu (tetrakloorieteeni) ammattipesulassa.

Seuraa villapaidan pesussa aina ensisijaisesti käsinpesuohjettamme. 

    

KÄSINPESUOHJEET

   

villapaidan höyrytys

1. Esipuhdistus 

Jos lika on vaikea, voit aluksi höyryttää villapaidan kevyesti.

   


villapaidan pesulämpötila on 30 astetta 

2. Pesu

Laske kädelle viileän tuntuista vettä pesuastiaan ja käy villapaita läpi hellästi puristellen ja painellen. Halutessasi voit käyttää myös hajustamatonta mietoa saippuaa tai shampoota. HUOM! Vesi ei saa olla yli 30 °C.

  
   

villapaitaa ei saa kääriä tai kiertää märkänä

3. Huomioi

Älä ikinä väännä tai kierrä villapaitaa! Se voi heikentää ja venyttää neulosta.

 

      

valuta ylimääräinen vesi pois

4. Valutus

Laske vesi ja painele kevyesti ylimääräiset pesuvedet paidasta. Älä roikota, kierrä tai ravistele tuotetta. Halutessasi voit jälleen höyryttää paidan tasolla ennen kuivaamista.

   

 

villapaidan voi rullata pyyhkeeseen imemään ylimääräisen veden

5. Rullaus 

Ylimääräisen veden poistamiseksi voit rullata villapaidan pyyhkeen sisään. Halutessasi voit painella rullaa ja toistaa toimenpiteen uudella pyyhkeellä. Myös voit jättää tämän vaiheen väliin ja siirtyä suoraan seuraavaan vaiheeseen.

 

    

Kuivaa villapaita tasaisella alustalla

6. Kuivaus

Lopullinen kuivaus tulisi tapahtua kuivalla tasolla tai avatun pyyhkeen päällä, jotta paita ei pääse venymään.

   


PESUKONEPESU

EMME SUOSITTELE MISSÄÄN TAPAUKSESSA KÄYTTÄMÄÄN PESUKONETTA.

Tiedämme kuitenkin, että monet kokevat villapaidan pesukonepesuun suurta houkutusta. Haluamme erittäin selkeästi viestiä, että Wølmark-villapaidan pesukonepesu on aina käyttäjän omalla vastuulla! Tämä mielessä pitäen haluamme tarjota mahdollisimman vähän kuluttavan ohjeen pesukonepesuun.

Suorita kaikki muut mahdolliset puhdistuskonstit ennen Wølmark-villapaidan pesukoneeseen laittamista mikäli vain mahdollista.

Laita villapaita suojapussiin. Tähän sopii marketeista löytyvät pesupussit tai kotinikkarille käy tyynyliinakin. Mitä vähemmän villapaidalla on suoraa kosketusta pesurummun kanssa, sen parempi.

Useimmista pesukoneista löytyy oma villapesuohjelma, joka sisältää lyhyen mekaanisen käsittelyn runsaalla vedellä. Huomaathan asettaa lämpötilan niin viileäksi kuin mahdollista. Yli 30°C vesi voi pilata neuletuotteen, eikä sen korkeampaa lämpötilaa tulisi käyttää edes villapesuohjelmalla!

Kuivaamisessa tulee noudattaa samoja ohjeita kuin käsinpesussa.