Alpakan villa ja sen poikkeuksellisuus – Wølmark Finland

Skutsi Pipon Ennakkomyynti 25.8. alkaen

Alpakan Villa

Miksi Alpakan Villa?

Alpakka asui alun perin Andien korkeilla vuorilla Etelä-Amerikassa Perussa, Chilessä ja Boliviassa. Inkat kesyttivät eläimen tuhansia vuosia sitten alpakan villan ominaisuuksien vuoksi. Nykyään maailmanlaajuisesti elää noin 5 miljoonaa alpakkaa, joista 90 % asuu Perussa, joka on samalla maailman suurin alpakan villan tuottaja. Villalla onkin monia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä poikkeuksellisen materiaalin.

Alpakan villa säätelee kehon lämpötilaa

Alpakan Villa
Säätelee Kehon Lämpötilaa

Alpakan villa säätelee tehokkaasti kehon lämpötilaa. Villapaita pitää sinut viileänä, kun on kuuma – ja lämpimänä, kun on kylmä. Villa sisältää mikroskooppisia ilmataskuja, joiden ansiosta se on ylivertainen sitomaan lämpöä.

Alpakan villalla on kosteudenhallintaominaisuuksia

Alpakan Villalla
On Kosteudenhallinta-ominaisuuksia

Alpakan villa imee itseensä vähiten kosteutta muihin villoihin verrattuna, ja kuiturakenteensa ansiosta se pystyy myös tehokkaasti haihduttamaan kosteutta iholta. Juuri tämän kuiturakenteensa ansiosta se toimii myös tehokkaana lämmöneristäjänä, vaikka se kastuisikin.

Alpakan villa - eläinystävällinen

Alpakan Villa
On Eläinystävällistä

Alpakat ovat lempeitä, älykkäitä ja uteliaita ja kesyttämisestä huolimatta ne elävät puolivilleinä laiduntaen Andien vuoristossa. Alpakat keritään kerran vuodessa keväällä, jotta niillä on hyvin aikaa kasvattaa villa takaisin talveksi. Alpakka ei luonnostaan karista villaansa ja villan kerintä onkin tärkeää eläinten terveydelle ja mukavuudelle.

Alpakka on hyvin kunnioitettu eläin perulaisessa kulttuurissa ja toisin kuin monien muiden eläinten kerinnässä, alpakan villan kerintään ei ole muodostunut julmia käytäntöjä.

Alpakan villa - kuumuudenkestävä

Alpakan Villa
Kestää Kuumuutta

Villa hylkii erittäin tehokkaasti liekkejä. Se syttyy hitaasti, sillä on itsestään sammuvat ominaisuudet ja se vapauttaa vain vähän lämpöä. Toisin kuin synteettiset kuidut, se ei sula, mutta hiiltyy. Huomioithan, että alpakkan villa tai meidän villatuotteet eivät ole 100 % tulenkestäviä!

Alpakan villa - antibakteerinen

Alpakan Villa
On Antibakteerista

Alpakka on luonnostaan antibakteerinen, eli villa joko tappaa bakteerit kokonaan tai hidastaa merkittävästi niiden kasvua. Tämä johtuu siitä, että alpakan villa on teknisesti ottaen karva, jonka sisällä on keratiiniydin. Keratiinin ansiosta sillä on antimikrobiset ominaisuudet, joiden avulla villapaidat ovat kevyitä huoltaa. Villapaita on parasta ainoastaan tuulettaa pesemisen sijasta.

Alpakan villa - allergiavapaa

Alpakan Villa
On Allergiavapaata

Alpakan villa on luonnostaan myös lanoliinivapaata. Lanoliini on lampaanvillarasvaa, joka voi aiheuttaa allergisia reaktioita. Käyttämämme lanka omaa  GOTS, Fair Trade ja Öko-tex -sertifikaatit, jotka takaavat, että langan valmistuksessa ei ole käytetty ihmisille tai luonnolle haitallisia kemikaaleja.

Alpakan villa - kevyt

Alpakan Villa
On Kevyttä

Kuten aiemmin on jo mainittu, villa sisältää mikroskooppisia ilmataskuja, jotka mahdollistavat sille ominaisen kevyen rakenteen. Etenkin Baby Alpakka -laatuinen lanka on kevyttä ja pehmeää. Nimestään huolimatta lanka ei varsinaisesti tule nuorista alpakoista, vaan se on määritelmä tietyn paksuiselle kuidulle. Tästä huolimatta Baby Alpakka useimmiten tulee nuorimmista alpakoista, sillä villa paksuuntuu jokaisella kerintäkerralla hiukan.

Alpakan villa - pehmeä

Alpakan Villa
On Pehmeää

Luonnostaan erittäin pehmeällä alpakan villalla on kaksi pehmeyteen vaikuttavaa asiaa: kerityn karvan paksuus, joita mitataan mikroneilla, sekä karvan suomujen paksuus. Alpakka voi siis olla ihotuntumalla karkeampaakin kuin esimerkiksi Merinovilla, jos tuotteessa käytetyn villan mikronikoko on alhaisempi. Alpakka on usein kuitenkin pehmeämmän tuntuinen, vaikka villa olisi karheampaa, sillä sen suomut ovat hienommat kuin muilla eläinperäisillä villoilla.

Alpakan villa - vastuullinen

Alpakan Villa
On Vastuullista

Tuotteemme valmistajat ja yhteistyökumppanit edistävät yhtiöissään sosiaalista kestävyyttä. Langanvalmistaja Michell:lle on myönnetty Fair Trade -merkki, joka takaa reilun palkan sekä asialliset työolot. Heillä on myös Perulaista koulutusta ja kulttuuria tukevia ohjelmia.

Alpakan villa - ympäristöystävällinen

Alpakan Villa
On Ympäristöystävällistä

Alpakat kuluttavat hyvin vähän ympäröivää luontoa ja alpakan villa itsessään jättää hyvin pienen hiilijalanjäljen. Alpakalla on hyvin pehmeät tassut, jotka eivät tuhoa laidunmaata. Alpakat eivät myöskään syö laidunmaan ruohoa juurineen, vaan ainoastaan viherversot, jättäen jälkeensä tulevaisuudessakin vehreän laidunmaan.

Käyttämämme lanka on sertifioitu Fair Trade, GOTS ja Öko-tex -sertifikaateilla ja jokaisesta Wølmarkin villapaidasta lahjoitetaan 5 € suomalaisten ikimetsien suojeluun.