Mies järven rannalla alpakan villa pipo Skutsi päässään

TÄMÄN SUKUPOLVEN RETKEILIJÄT VALITSEVAT ALPAKAN VILLAN

Wølmark Takuu

Haluamme luoda muutosta vaatteiden kestävyydessä. Siksi kaikilla Wølmark tuotteilla on 10 vuoden takuu!


Olemme suunnitelleet tuotteemme mahdollisimman pitkäikäisiksi, niin materiaalin, muotoilun kuin valmistuksen suhteen. Uskomme tuottajan vastuuseen ja haluamme osoittaa, että luotamme oman tuotteemme pitkäikäisyyteen. Siksi tarjoamme kaikille tuotteillemme 10 vuoden takuun, joka kattaa kaikki valmistusvirheet. Tämä tarkoittaa sitä, että korjaamme kaikki rikkoutuneet tai revenneet saumat riippumatta siitä, kuinka sauma on rikkoutunut. 

Mitä takuumme ei kata:

  • Normaalia materiaalin kulumista tai hankaumia
  • väärin huollettuja tuotteita
  • ei toista omistajaa, vain ensimmäisen omistajan

Takuuseemme ei myöskään kuulu seuraavat tuotteet:

  • Sormikkaat, kynsikkäät tai tumput

Takuumme ei kata materiaalin normaalia kulumista tai hankaumia. Takuu ei myöskään kata väärin huollettua tuotetta, joka on esimerkiksi pesty liian korkeassa lämpötilassa ja kutistunut. Tuotteemme takuu kattaa ainoastaan ensimmäisen omistajan. Kun olet ostanut tuotteesi rekisteröi se täyttämällä kentät:

 

  

Miten saan vaatteeni huoltoon?

Jos tuotteestasi on sattunut ratkeamaan sauma, voit täyttää tämän lomakkeen. (Huom. täytä vain ensimmäinen osio lomakkeesta.)

Palauta täytetty lomake sähköpostiosoitteeseen petteri@wolmark.fi ja lisää sähköpostiin liitteeksi ostoksen kuitti. Tämän jälkeen voit postittaa tai toimittaa tuotteen meille korjattavaksi alla löytyvin yhteystiedoin. Huomioithan, että postin lähetysmaksu tulee maksaa itse. 


Wølmark Finland Oy
Åkerlundinkatu 8
33100, Tampere

Aukioloajat
ma-pe 09:00-17:00

ALPAKKA VS. MERINO

Mikä tekee alpakan villasta ylivertaisen Merinolampaan villaan verrattuna ja miksi Merinolampaan villa on usein päällystetty muovilla?

Alpakoiden hämmästyttävät hyödyt ovat peräisin niiden vuosituhansia kestäneestä elämästä Andien vuoriston karussa ympäristössä. Tässä ympäristössä alpakoille on kehittynyt luonnonmukaisesti kuitu, joka kestää rajuja lämpötilanvaihteluita yön pakkasista päivän auringon paahteeseen.

Kuidun suomut ja kemiallinen käsittely

Lähes kaikki Merinolampaan villa käsitellään, jotta villasta voidaan poistaa sille ominaiset suomut, jotka luovat lampaan villasta pistelevän. Käsittelyn tuloksena on sileämpi karva, mutta samalla villan ominaisuudet heikkenevät. Esimerkiksi villan kyky hylkiä ja siirtää kosteutta heikkenevät huomattavasti tai poistuvat kokonaan.

Niin sanotussa Superwash-menetelmässä on tavasta riippuen joko yksi tai kaksi vaihetta. Esimmäisessä vaiheessa kuidun suomut siloitetaan kemiallisella prosessilla. Toisessa vaiheessa kuitu pinnoitetaan, usein muovilla, jotta se voidaan konepestä.

Vastuulliset brändit käyttävät kestäviä menetelmiä, mutta tutkimusten mukaan jopa 70-75%(1,2) markkinoiden pestävistä Merinovillatuotteista on myös päällistetty muovilla tehostamaan tuotantoa ja pehmentämään iho tuntumaa.

Alpakan villaa ei käsitellä kemiallisesti, sillä kuitu on luonnollisesti hienosuomuinen. Kun suomuja ei poisteta mm. villan kyky hylkiä ja siirtää kosteutta säilyy ja mahdollistetaan neulosten tekeminen vaativaankin olosuhteeseen.

Kuidun ilmataskut

Tämä on toinen merkittävä rakenteellinen eri Merinon ja alpakan välillä. Lähtökohtaisesti kaikki villat sisältävät ilmaa, joka luo villalle ominaisen kyvyn eristää lämpöä. Molemmista villoista löytyy tämä rakenne, mutta Alpakan villan sisältää huomattavasti enemmän näitä ilmataskuja ja eristää käyttäjänsä paremmin.

Vaikka Merinon kuitu on pidempi ja paksumpi, on villa vähemmän tehokas lämpöeristäjä verrattuna alpakoihin(5). Lähteestä riippuen alpakan villan erityskyky Merinoon verrattuna on 20-400% (3,4). Ilmavat kuidut tekevät tuotteesta kevyemmän ja mahdollistavat lämpimän tuotteen vähemmällä materiaalilla.

Erot villojen lämmöneristävyydessä liittyy kuitujen sisäisen rakenteen eroihin. Merinolampaan villa koostuu yhdestä kuitutyypistä, jossa ei ole ydintä, kun taas vain pieni osa alpakan kuiduista on ilman ydintä(4). Tämä ydin muodostaa kuituun ilmatiloja ja lisää villan lämmöneristystä luoden alpakasta tehokkaan lämmöneristäjän(5).

"Lähteestä riippuen alpakan villan eristyskyky Merinoon verrattuna on 20-400%"

Lopulta on vain kourallinen Merinolampaan villasta valmistavia brändejä, jotka voivat todella taata tuotteen laadun sekä eettisyyden. Alpakkaa ostaessa tiedät laadun olevan aina materiaalien huippua.

Me luomme varusteita tämän sukupolven retkelijöille. Alpakan villa on aito korkean suorituskyvyn kuitu, joka on luonnolisesti kehittynyt ympäristönsä muovaamana Andien karussa vuoristossa. Ei kemikaaleja, ei muovia, ei eläinten rääkkäystä - 100% alpakan villaa.

HELLE - Alpakan villa kevytsukka
HELLE - Alpakan villa kevytsukka
Hinta
$18.71
SKUTSI – 100% Alpakan Villa Sailor Pipo
SKUTSI – 100% Alpakan Villa Sailor Pipo
Hinta
$77.38
VIIMA - 100% Alpakan villa pipo
VIIMA - 100% Alpakan villa pipo
Hinta
$88.44
ALE
PULU - 100% Alpakan Villa Kynsikkäät
PULU - 100% Alpakan Villa Kynsikkäät
Myyntihinta
$33.10
Normaalihinta
$38.63
MEHTÄ – 100% Alpakan Villa Kauluri
MEHTÄ – 100% Alpakan Villa Kauluri
Hinta
$77.38
HALLA – 100% Alpakan Villa Panta
HALLA – 100% Alpakan Villa Panta
Hinta
$55.24