Usein kysytyt kysymykset

Alpakan villasta

Onko alpakka villaa?

Alpakan villa on erittäin villan tuntuista materiaalia. Muistuttaa lampaan villaa ja omaa samoja ominaisuuksia sekä useita muita ja parempia. Alpakan villa luokitellaan enemmän karvaksi. Se on pehmeämpää, kevyempää ja kestävämpää kuin lampaanvilla.

Kutittaako alpakan villa?

Alpakan villa saattaa kutittaa hieman alkuun. Tämä johtuu siitä, että kun lanka on keritty alpakasta, niin kuidun päät ovat teräviä. Toisin kuin muut villat, alpakan villa muuttuu pehmeäksi käytössä kuidun päiden pyöristyessä.

Onko baby alpakan villa vasasta?

Ei ole. Baby alpakan villa on villan laadun nimi. Perulaiset ovat nimenneet tietyn laatuisen alpakan villan nimellä baby. Tämä laatu on mitattavissa mikroni koossa. Babyn mikroni koko on 22 mikronia.

Mikä ero on alpakan villalla ja merinovillalla?

Eroja on monia merinon ja alpakan villalla. Ensinnäkin alpakan villa ei teknisesti ole edes villaa, vaan karvaa. Yleisimmät erot alpakan villalla verrattaen merinoon on sen aktiivinen kosteudensiirtokyky, aina mulesing-vapaata ja se, että eläin on ekologisempi lampaaseen verrattuna.

Mikäli haluat tutustua alpakan villaan lähemmin, niin hyppää tästä linkistä alpakan villa-sivulle.

Onko alpakan villa vastuullista?

Alpakan villa on aina vastuullista ja eettistä. Alpakat ovat erittäin kunnioitettuja eläimiä Perussa ja toimintaa valvotaan siellä aina farmarista tuotantoon. Alpakan villan kerintään ei ole syntynyt mitään julmuuksia, eli alpakka on aina mulesing-vapaata. Toisin kuin merinovilla.

Tuotteista

Mikä on sopiva koko?

Tuotteemme ovat kaikki unisex-tuotteita. Villapaitamme on tehty miesten mitoituksella, joten naisille suosittelemme aina ottamaan omaa yleistä kokoa pienemmän. Kokotaulukot voit nähdä tuotesivuilta.

Voinko pestä tuotteeni pesukoneessa?

Emme suosittele pesukonepesua. Tuotteemme ovat antibakteerisia, mikä on alpakan villan laatuominaisuus. Pelkkä tuulettaminen riittää. Mikäli tuotteeseen tulee pinttynyttä likaa, voit vilkaista täältä meidän hoito-ohjeet.