Alpakan villa

alpakka Andien vuoristossa, luonnollisessa ympäristössään

  

MIKSI ALPAKAN VILLA?

Alpakka asui alun perin Andien korkeilla vuorilla Etelä-Amerikassa Perussa, Chilessä ja Boliviassa. Inkat kesyttivät eläimen tuhansia vuosia sitten alpakan villan ominaisuuksien vuoksi. Nykyään maailmanlaajuisesti elää noin 5 miljoonaa alpakkaa, joista 90 % asuu Perussa, joka on samalla maailman suurin alpakan villan tuottaja. Villalla onkin monia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä poikkeuksellisen materiaalin. Hienon perinnön, ainutlaatuisuuden ja ominaisuuksien takia me käytämme alpakan villaa. Käydäänpä läpi vähän tarkemmin tämän hienon eläimen villan ominaisuuksia.

Alpakan villan ominaisuudet pähkinän kuoressa

  • Kehon lämpötilaa säätelevä materiaali
  • Kosteuden hallinta
  • Antibakteerinen materiaali
  • Allergiavapaa materiaali
  • Ympäristöystävällinen
  • Eläinystävällinen
  • Kuumuutta kestävä
  • Alpakan villa myös on kevyt ja pehmeä materiaali

 

Alpakan Villa Säätelee Kehon Lämpötilaa

Alpakan villa säätelee tehokkaasti kehon lämpötilaa. Esimerkiksi villapaita pitää sinut viileänä, kun on kuuma – ja lämpimänä, kun on kylmä. Villa sisältää mikroskooppisia ilmataskuja, joiden ansiosta se on ylivertainen säätelemään lämpöä.

 

Alpakan Villalla On Kosteudenhallinta-ominaisuuksia

Alpakan villa imee itseensä vähiten kosteutta muihin villoihin verrattuna, ja kuiturakenteensa ansiosta se pystyy myös tehokkaasti haihduttamaan kosteutta iholta. Juuri tämän kuiturakenteensa ansiosta se toimii myös tehokkaana lämmöneristäjänä, vaikka se kastuisi.

 

Alpakan Villa On Eläinystävällistä

Alpakat ovat lempeitä, älykkäitä ja uteliaita ja kesyttämisestä huolimatta ne elävät puolivilleinä laiduntaen Andien vuoristossa. Alpakat keritään kerran vuodessa keväällä, jotta niillä on hyvin aikaa kasvattaa villa takaisin talveksi. Alpakka ei luonnostaan karista villaansa ja villan kerintä onkin tärkeää eläinten terveydelle ja mukavuudelle.

Alpakka on hyvin kunnioitettu eläin perulaisessa kulttuurissa ja toisin kuin monien muiden eläinten kerinnässä, alpakan villan kerintään ei ole muodostunut julmia käytäntöjä.

 

Alpakan Villa Kestää Kuumuutta

Villa hylkii erittäin tehokkaasti liekkejä. Se syttyy hitaasti, sillä on itsestään sammuvat ominaisuudet ja se vapauttaa vain vähän lämpöä. Toisin kuin synteettiset kuidut, se ei sula, mutta hiiltyy. Huomioithan, että alpakan villa tai meidän villatuotteet eivät ole 100 % tulenkestäviä!

 

Alpakan Villa On Antibakteerista

Alpakan villa on luonnostaan antibakteerinen, eli villa joko tappaa bakteerit kokonaan tai hidastaa merkittävästi niiden kasvua. Tämä johtuu siitä, että alpakan villa on teknisesti ottaen karva, jonka sisällä on keratiiniydin. Keratiinin ansiosta sillä on antimikrobiset ominaisuudet, joiden avulla villapaidat ovat helppo huoltaa. Villapaita on parasta ainoastaan tuulettaa pesemisen sijasta. Jos kuitenkin oma tuotteesi tarvitsee pesua, niin katsothan meidän pesuohjeet alpakan villalle täältä.

 

Alpakan Villa On Allergiavapaata

Alpakan villa on luonnostaan myös lanoliinivapaata. Lanoliini on lampaanvillarasvaa, joka voi aiheuttaa allergisia reaktioita. Käyttämämme lanka omaa  GOTS, Fair Trade ja Öko-tex 100 -sertifikaatit, jotka takaavat, että langan valmistuksessa ei ole käytetty ihmisille tai luonnolle haitallisia kemikaaleja.

 

Alpakan Villa On Kevyttä

Kuten aiemmin on jo mainittu, villa sisältää mikroskooppisia ilmataskuja, jotka mahdollistavat sille ominaisen kevyen rakenteen. Etenkin Baby Alpakka -laatu on kevyttä ja pehmeää. Nimestään huolimatta lanka ei varsinaisesti tule nuorista alpakoista, vaan se on määritelmä tietyn paksuiselle kuidulle. Nimellä ei siis ole mitään viitteitä nuoriin alpakoihin, vaan vielä vanha alpakka voi myös tuottaa baby laatua. Vaikka kerittäisiin useaan kertaan.

 

Alpakan Villa On Pehmeää

Luonnostaan erittäin pehmeällä alpakan villalla on kaksi pehmeyteen vaikuttavaa asiaa: kerityn karvan paksuus, joita mitataan mikroneilla, sekä karvan suomujen paksuus. Alpakka voi siis olla ihotuntumalta karkeampaakin kuin esimerkiksi merinovilla, jos tuotteessa käytetyn villan mikronikoko on alhaisempi. Alpakka on usein kuitenkin pehmeämmän tuntuinen, vaikka villa olisi karheampaa, sillä sen suomut ovat hienommat kuin muilla eläinperäisillä villoilla.

 

Alpakan Villa On Vastuullista

Tuotteemme valmistajat ja yhteistyökumppanit edistävät yhtiöissään sosiaalista kestävyyttä. Langanvalmistaja Michell:lle on myönnetty Fair Trade -merkki, joka takaa reilun palkan sekä asialliset työolot. Heillä on myös Perulaista koulutusta ja kulttuuria tukevia ohjelmia.

 

Alpakan Villa On Ympäristöystävällistä

Alpakat kuluttavat hyvin vähän ympäröivää luontoa ja alpakan villa itsessään jättää hyvin pienen hiilijalanjäljen. Alpakalla on hyvin pehmeät tassut, jotka eivät tuhoa laidunmaata. Alpakat eivät myöskään syö laidunmaan ruohoa juurineen, vaan ainoastaan viherversot, jättäen jälkeensä tulevaisuudessakin vehreän laidunmaan.

Käyttämämme lanka on sertifioitu Fair Trade, GOTS ja Öko-tex -sertifikaateilla ja jokaisesta Wølmarkin villapaidasta lahjoitetaan 5 € suomalaisten ikimetsien suojeluun.

 

Alpakan Villa vs. Merinovilla

Haluatko tietää miten alpakan villa eroaa merinovillasta? Olemme tehneet oman sivun eroja varten. Tiedot on koottu eri tutkimuksista, joihin löytyy linkit sivun pohjalta. Siirry Alpakka vs. Merino -sivulle.

 

Seikkailijoiden suosikit

Näistä on hyvä aloittaa

HELLE - Alpakka kevyt vaellussukka

HELLE - Alpakka kevyt vaellussukka

Hinta €16,90 EUR
Hinta Alennustihinta €16,90 EUR

19 arvosteluja yhteensä

Quick buy
SKUTSI – 100% Alpakan Villa Sailor Pipo

SKUTSI – 100% Alpakan Villa Sailor Pipo

Hinta €69,90 EUR
Hinta Alennustihinta €69,90 EUR

26 arvosteluja yhteensä

Quick buy
MEHTÄ – 100% Alpakan Villa Kauluri

MEHTÄ – 100% Alpakan Villa Kauluri

Hinta €69,90 EUR
Hinta Alennustihinta €69,90 EUR

18 arvosteluja yhteensä

Quick buy
NAAVA  - 100% Alpakan Villa Pipo

NAAVA - 100% Alpakan Villa Pipo

Hinta €69,90 EUR
Hinta Alennustihinta €69,90 EUR

5 arvosteluja yhteensä

Quick buy