Feelmax Kuuva Trek2 -paljasjalkakengät retkeilijä kalliollapohja
/ 0 kommenttia

5 Syytä, miksi sinun tulisi hankkia paljasjalkakengät


Paljasjalkakengät ovat kasvattaneet valtavasti suosiotaan viime vuosina, ja niitä markkinoidaan parantamaan kaikkea päänsärystä nivelvaivoihin. Mistä moinen hype on peräisin ja miksi sinunkin tulisi olla kiinnostunut näistä minimalistisista jalkineista. Tässä 5 kiistatonta syytä!

1. Vahvemmat jalanlihakset

Yksi suurimmista hyödyistä, joita paljasjalkakengät tarjoavat, on jalanlihasten vahvistuminen. Perinteiset kengät tarjoavat usein liikaa tukea, joka voi johtaa siihen, että jalan lihakset eivät kehity normaalisti.

Paljasjalkakengät antavat jaloille mahdollisuuden työskennellä luonnollisesti, mikä vahvistaa lihaksia ja nivelsiteitä. Tämä voi vähentää jalkakipuja ja ehkäistä vammoja pitkällä aikavälillä. Kun jalat saavat työskennellä ilman ylimääräistä tukea, ne vahvistuvat ja tulevat kestävämmiksi.

Feelmax Ounas 2 -paljasjalkakengät metsässä kiven päällä

Muun muassa varpaan nivelet ja lihakset työskentelevät enemmän, kun Ounas2 pohja ei tuo jousen kaltaista liiketukea vaan askeleen liikettä tukee varpaat lihaksineen.

 2. Parantunut Proprioseptiikka

Proprioseptiikka eli asentoaisti tarkoittaa kehon kykyä aistia sen sijainti ja liikkeet tilassa. Itse aistia ei voida varsinaisesti kehittää, mutta paljasjalkakenkien ohut ja joustava pohja mahdollistaa paremman tuntoyhteyden maahan. Tämä auttaa aivoja saamaan tarkempaa tietoa jalan asennosta ja liikkeistä, mikä voi parantaa tasapainoa ja koordinaatiota.

Erityisesti urheilijoille, aktiiviliikkujille ja vaeltajille asentoaistin herkkyyden kehittäminen on erittäin arvokas. Parantunut proprioseptiikka vähentää loukkaantumisriskiä, koska keho reagoi nopeammin ja tarkemmin epätasaisiin pintoihin ja äkillisiin liikkeisiin.

 3. Parempi ryhti

Paljasjalkakengät voivat auttaa parantamaan ryhtiä. Koska ne eivät pakota jalkoja keinotekoiseen asentoon, ne edistävät luonnollista kävelyä ja seisomista. Tämä voi vähentää selkäkipuja ja parantaa koko kehon linjausta.

Esimerkiksi monet perinteiset kengät saatavat johtaa lannerangan virheasentoon sekä pään eteenpäin työntyneeseen asentoon. Korottomalla paljasjalkakengällä askeleesi ohjautuu jalkaterän keskelle tai etupuolelle kantapään sijaa. Tämä edistää selkärangan neutraalimpaa linjausta ja vähentää sekä alaselän että niskan rasitusta.

Seuraavalla kerralla ulkona kävellessä, seuraa astutko kantapäälle, päkiälle vai niiden väliin. Jos astut kantapäälle, voi olla, että eläkepäivillä odottaa Quasimodon ryhti.

 

Feelmax Saana 3 -paljasjalkakengät naisen päällä luonnossa

 4. Jalan luonnollinen liikkuminen

Paljasjalkakengät mahdollistavat luonnollisemman liikkumisen, joka on lähempänä sitä, miten ihmiset ovat evolutiivisesti tottuneet liikkumaan. Ne tarjoavat minimaalisen tuen ja iskunvaimennuksen, mikä kannustaa jalan luonnolliseen kaaren toimintaan ja päkiäkävelyyn.

Nivelten luonnollinen liikkuminen voi myös auttaa ehkäisemään yleisiä liikuntaan liittyviä vammoja, kuten plantaarifaskiittia (kantapääkipu) ja polvikipuja.

5. Parempi Verenkierto

Yksi merkittävistä eduista, jotka paljasjalkakengät tarjoavat, on parantunut verenkierto. Tämä hyöty syntyy useiden tekijöiden yhdistelmästä, jotka kaikki vaikuttavat positiivisesti jalkojen ja koko kehon verenkiertoon.

Koska paljasjalkakengät mahdollistavat luonnollisen liikkumisen ilman rajoittavia tukia ja vaimennuksia, se edistää lihaspumpputoimintaa ja parantaa verenkiertoa alaraajoissa. Kun jalat saavat liikkua vapaasti ja luonnollisesti, nivelsiteet ja jänteet pysyvät joustavampina, mikä voi vähentää vammojen riskiä.

Feelmax Kuuva Trek 2 -paljasjalkavaelluskengät miehen jalassa metsässä

Kuuva Trek 2 -paljasjalkakengät ovat suunniteltu käytettäväksi vaelluksilla. Päkiän ja kantapään kovetettu kumi mahdollistaa mukavamman askeleen mm.rakalla.Yhteenveto

Paljasjalkakengät tarjoavat monia merkittäviä etuja, jotka tekevät niistä houkuttelevan vaihtoehdon perinteisille kengille. Jalanlihasten vahvistuminen, parantunut proprioseptiikka, parempi ryhti, luonnollinen liikkuminen ja parempi verenkierto tekevät niistä loistavan valinnan kaikille, jotka haluavat parantaa jalkojensa terveyttä ja yleistä hyvinvointia. Jos et ole vielä kokeillut paljasjalkakenkiä, nyt on erinomainen aika antaa niille mahdollisuus ja kokea itse niiden hyödyt.

Suomalainen Feelmax on kehittänyt paljasjalkakenkiä jo lähes 20 vuotta. Heidän jalkineensa ovat käyneet läpi vuosien kehityksen ja ovat maailmanlaajuisesti suosittuja polkujuoksijoiden, aktiivisten ulkoilijoiden sekä paljasjalkakenkä käyttäjien parissa.

Jos jostain kannattaa aloittaa, niin paljasjalkakenkien pioneeri Feelmax on hyvä paikka aloittaa. Nyt saat Wølmark Finlandin verkkokaupasta myös Feelmaxin paljasjalkakenkiä. Kurkkaa koko valikoima täältä


0 kommenttia

Jätä kommentti