Tamperelainen vaatealan startup tähtää maailmalle, tueksi enkelisijoittajia

Wølmark Mediatiedoite 14.4.2023

Wølmark Finland Oy keräsi yli 100 000 euron rahoituksen kasvuun ja kansainvälistymiseen, kun se vie alpakanvillan retkeilyvaatteisiin. Yritys valmistaa korkealaatuista retkeilyvaatemallistoa, jossa yhdistyy ajaton muotoilu, vastuullisuus sekä kestävä tuotanto. Tuotteet ovat houkutteleva vaihtoehto vastuullisuutta arvostaville retkeilijöille ja aktiivisille ulkoilijoille vaativiin olosuhteisiin ympäri maailman.

Huhtikuussa 2020 päivänvalon nähnyt Wølmark Finland syntyi perustajan Teemu Pinomäen ajatuksesta yhdistää huippulaatuinen alpakanvilla ja suomalainen muotoilu. Yrityksen kulmakivet muodostuivat Suomen luonnon ja retkeilyn innoittamana, sillä alpakanvillan ominaisuudet tarjoavat erinomaisen pohjan retkeilyvaatteiden suunnitteluun ja valmistukseen.

Alpakanvilla, luonnon luoma superkuitu

Alpakanvilla on vertaansa vailla oleva materiaali, jolla on monia loistavia ominaisuuksia. Alpakka on kehittynyt tuhansia vuosia Andeilla äärimmäisissä olosuhteissa, joissa lämpötilat vaihtelevat suuresti. Karut vuoristoalueiden olosuhteet ovat luoneet täydellisen villan, jonka lämmöneristys- sekä kosteudensiirtokyvyt ovat muita villoja huomattavasti paremmat onton kuiturakenteensa ansiosta.

Wølmark Finland Oy:n tavoitteena on tuoda alpakanvilla osaksi retkeilijän ja aktiivisen ulkoilijan pysyvää vaatetusta. Toistaiseksi merinovilla hallitsee ulkoilu- ja retkeilyvaatteiden luonnollisena materiaalina. Nyt yrityksen tuotteet ovat saaneet jalansijaa Suomesta sekä erittäin positiivista, jopa ylistävää palautetta asiakkailta.

“On ollut hieno huomata kuinka moni haluaa kokeilla alpakanvillasta valmistettuja pipoja, ja positiivisen kokemuksen jälkeen myös kokeillut muitakin tuotteita retkeilyyn”, kertoo toimitusjohtaja Petteri Kiuru.

"Tuote on maailmanluokkaa ja kertoohan se jätkien luonteesta sekä tekemisen tasosta, kun on vaatealalla kykyä kasvaa tällaisina aikoina."

Petri Tiitola

Uusien sijoittajien avulla valloittamaan kansainväliset markkinat

Vuonna 2021 julkaistu ISPO:n ja Deloitten ulkoilukuluttajaraportti osoittaa kuinka eurooppalaiset kuluttajat ovat tietoisia ulkoilutuotteiden kestävyyskriteereistä ja ovat valmiita maksamaan korkeampaa hintaa vastuullisista ja kestävistä tuotteista. Jopa 47 prosenttia vastaajista ilmoitti, että ympäristöystävällisyys on heille tärkeä kriteeri vapaa-ajan tuotteita ostaessa.

Nyt Wølmark Finland Oy:n tavoitteena onkin suunnata katseensa kansainvälisille markkinoille. Yrityksen ainutlaatuinen yhdistelmä alpakanvillaa, suomalaista muotoilua sekä laadukasta ja kestävää tuotantoa antaa erinomaisen lähtökohdan vastaamaan eurooppalaisten kuluttajien toiveita.

Kansainvälistymisen tueksi yhtiö on saanut pääomasijoituksen joukolta tamperelaisia enkelisijoittajia. Yksi sijoittajista on Petri Tiitola, jolla on vankka kokemus kasvuyhtiöiden rakentamisesta vähittäiskaupan alalla.

”Tuote on maailmanluokkaa ja kertoohan se jätkien luonteesta sekä tekemisen tasosta, kun on vaatealalla kykyä kasvaa tällaisina aikoina. On hienoa lähteä valloittamaan maailmaa tällä tiimillä ja olla osa seuraavaa suomalaista menestystarinaa.” kehuu Petri Tiitola.

Petteri Kiuru
Toimitusjohtaja
0407254046
petteri@wolmark.fi

Selaa juuri nyt suosituimpia tuotteita

Skutsi Alpakan villa pipo oranssi naisella
SKUTSI – 100% Alpaca Wool Beanie
Price
€59,90
Sale
PULU -100% Alpaca Wool Fingerless Gloves
PULU -100% Alpaca Wool Fingerless Gloves
Sale price
€29,90
List price
€34,90
Mehtä alpakan villa kauluri metsänvihreä naisella
MEHTÄ – 100% Alpaca Wool Neckwarmer
Price
€59,90
Sale
Ursus alpakan villa pipo navy sininen naisella
URSUS – Traditional 100% Alpaca Wool Beanie
Sale price
€29,99
List price
€59,90
HALLA – 100% Alpaca Wool Headband
HALLA – 100% Alpaca Wool Headband
Price
€49,90
Syssy 100% alpakan villa pipo keltainen miehen päässä
SYSSY - 100% Alpaca Wool Puff Beanie
Price
€79,90